Zielony tydzień to przegląd światowego sektora żywnościowego. Prezentowana jest tu międzynarodowa oferta artykułów spożywczych, zwłaszcza specjalności regionalne, artykuły ekologiczne oraz luksusowe. W targach możemy zobaczyć ponad 1700 wystawców z 65 krajów.
- Równolegle do wystaw, degustacji i pokazów kulinarnych, odbywają się liczne seminaria i konferencje o tematyce rolniczej, ekonomicznej oraz poświęcone powiązaniom producentów surowców i przetwórców. Stoisko fundacji zwiedzającym serwuje pierogi z gęsiną, pasztety i smalce z gęsi, gęsi faszerowane, gąsiorki z kapustą w sosie pomidorowym z nutką ziół - informuje Powiat Inowrocławski.
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Ewa Piskorska obecne w Berlinie jest producentem olejów z siedzibą w Kołodziejowie.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz