Wówczas pieczywo opiekano nad ogniem, by przedłużyć jego świeżość. W XVIII wieku Francja i Holandia wprowadziły do użytku specjalne pieczywo tostowe, a przełomowym momentem okazało się wynalezienie automatycznego tostera w 1919 roku przez Charlesa Strite’a ze Stanów Zjednoczonych.
[FOTORELACJA]386[/FOTORELACJA]
W janikowskiej wersji potrawa została przygotowana na dużej patelni i podana z dodatkiem cebuli, sera, szczypiorku oraz kiełbasy. Zgodnie z relacjami uczestników, danie cieszyło się dużym zainteresowaniem i zostało pozytywnie ocenione pod względem smaku.
Po części kulinarnej seniorzy wzięli udział w grupowych zajęciach psychologicznych prowadzonych przez panią Ewelinę. Spotkanie poświęcono tematowi „Jak czerpać w życiu przyjemność?”. Uczestnicy wspólnie analizowali codzienne źródła radości, dzielili się swoimi doświadczeniami oraz poznawali techniki sprzyjające poprawie samopoczucia.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz